onsdag 21 november 2012

En jävla massa kaffe.

Fredagen i Göteborg innebar spelning på Jazzhuset med det tyska bandet Patenbrigade:Wolff. Fruktansvärt bra och trevligt på alla vis. Dock har jag inga bilder från detta då jag inte ville ha med kameran bland öldrickande EBM-gubbar med stadiga arbetarnävar. Lördagen spendeades på Göteborgs gator och cafeer. Idag fick kameran iallafall följa med. Hade dock på något ofantligt osmidigt sätt lyckats ställa in den på ISO3200. Det extremt höga bruset till trots så vart det några hyggliga bilder. Kvällens låt kanske inte passar så bra till göteborg men väl till kvällens spelning. Patenbrigade:Wolff - Shallplattenunterhalter _DSC3661-2 _DSC3682 _DSC3696-2 _DSC3695-2 _DSC3707-2

söndag 18 november 2012

Happy Nation

När jag var på skolresa i sexan köpte jag skivan på bilden. Inget jag spelat på väldigt många år. På ett litet fik/skivhak i götet fanns den fortfarande kvar. Var, när jag såg bilden, tvungen att spela ett par låtar från den (på spotify denna gången). Mycket minnen som dök upp.

Ace of Bace - Happy Nation


_DSC3692-2

måndag 12 november 2012

Bilbrand mellan Bengtsfors och Åmål.

På hemresa från lördagens fiske strax norr om Bengtsfors får vi stanna längs vägen för en brinnande bil. Bilen stod parkerad vid sidan av vägen och såg inte krockad eller avsladdad ut. Förhoppningsvis hade man inga problem att hinna ut innan bensinen fattade eld. Sabotage eller elfel? Brandmännen på plats gjorde inget för att försöka släcka det utan såg ut att vänta på att det skulle brinna klart.

_DSC3628 _DSC3626 _DSC3632 _DSC3639

tisdag 6 november 2012

Tankar från en kyrkogård

Låten till kvällens inlägg blir en gammal klassiker från en riktigt bra film. Mad World.

Jag brukar tycka om att gå på kyrkogården och kika. Det är stilla och vackert samtidigt som det vilar något vemodigt över det. Denna helgen var inget undantag. Det är lördagskväll och Alla helgons dag.

Det är ganska mycket folk när vi kommer dit. Barn som skrattar och folk som går runt och kikar på alla tusentals ljus som lyser upp gravarna. Allt eftersom tiden går blir det färre och färre besökare.
Jag går förbi några gravar som ser ut att ha stått där ganska länge. Framför en av stenarna står en man och tittar tomt framför sig. Som att han drömmer sig tillbaka i tiden. Vid en annan sitter en gammal dam på huk. Det är mörkt och stilla runt henne. Hon tänder försiktigt ett av ljusen som vinden blåst ut. Allt man kan höra är hur hon snyftar svagt. Jag får en klump i halsen och skyndar snabbt ikapp min lillasyster och min flickvän som går längre fram på vägen. Syster berättar och visar vart på kyrkogården hon jobbade under sommaren. Jag kan dock inte sluta tänka på de två personerna som stod ensamma vid gravarna.
Deras sorgsna ansikten kommer jag aldrig glömma.

_DSC3549-4 _DSC3537-2 _DSC3462-sepia _DSC3547-2

söndag 4 november 2012

Även en spökkram

måste ju vara en bra kram?

Kristin Hersh - Your Ghost

_DSC3432

FEED ME!

Grisen gillar det här med mat. Mycket och ofta. Att vänta på maten är inte riktigt hennes grej.

_DSC3397-2

Bridge over troubled water

eller i alla fall till Sundsta.

Ännu en bild från en av våra kvälls/natturer på Karlstads gator.

Den här är till er Ghettokids på andra sidan bron. Elvis Presley - In The Ghetto

_DSC3434

Fuck Society!

Skall man som Åkejävel visa sitt missnöje med hela jävelsamhället borde ett slagkraftigt klotter vara det bästa.

Detta var det bästa. Fungerar alltid.

Dagens låt blir kanske inte helt oväntat något med Looptrop. Don´t hate the player.

_DSC3422 Klottret är gjort med en lampa. Astrids bilder blev dock bättre då vi valde att lysa på muren istället för mot kameran. Se dem på hennes sida.

fredag 2 november 2012

Välkommen till vår lilla planet

Läser om det amerikanska presidentvalet, om hur Mitt Romney motsätter sig åtgärder som reglerar koldioxidutsläppen. Hur han vill borra efter naturgas i redan miljökänsliga områden. Hur han vill göra neddragningar i anslagen till amerikanska myndigheter och intresseorganisationer med miljöinriktning. Hur han vill stoppa stimulansalslagen för forskning och nystartade bolag inom miljöteknik.

Alla kan minnas antiglobaliseringsprotesterna i Göteborg för ett antal år sedan. EU-toppmötet med inte enbart EUS stats- och regeringscheferna utan också USA:s president. Hur gatstenarna ven och demonstranter och poliser drabbade samman. Hur Hannes Westberg sköts i magen och föll ihop på asfalten. Tyvärr är det inte lika många som vet vad mötet handlade om eller varför man demonstrerade.
Den gången var det George W Bush som styrde i USA. Nu kanske det blir Mitt Romney. Likheterna är många.

Efter kravallerna gjorde Stefan Jarl och Lukas Moodysson en film om detta. Den heter: Terrorister - en film om dom dömda. Kan ni få tag på den så se den. Skrämmande på många olika vis.

Dagens låt blir iallafall ledmotivet från denna filmen. Bob Hund - Den lilla planeten.


Jag undrar vad Palme hade tyckt om detta?

_DSC1405